Вести

Da imaju i oni kojie nemaju

Proteklog vikenda je održana akcija prikupljanja namirnica u objektima kompanije Delez (Maxi, Tempo, Shop&Go), gde je prikupljeno više od 6 tona namirnica, a ukupno u tri akcije tokom ove godine je prikupljeno više od 20 tona.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:

  1. decembar 2017. – Tokom samo tri dana građani Srbije prikupili donirali su više od šest tona hrane u velikoj humanitarnoj akciji koju su organizovali Banka hrane uz podršku kompanije Delez Srbija, a u 13 gradova širom Srbije.
    U ovoj akciji je učestvovalo samo 80 Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica, a prikupljena hrana otišla je onima kojima je najpotrebnija – članovima iz 24 organizacije širom Srbije.

“Drago nam je i ponosni smo što nam se i ovog puta odazvao veliki broj građana u akciji prikupljanja namirnica za najsiromašnije. Važno je što se ponovo osetila velika solidarnost, pogotovo u vremenu darivanja, kad treba da mislimo i na to kako da drugima pomognemo i makar malo olakšamo svakodnevni život. Nastavićemo sa kompanijom Delez Srbija da organizujemo ovakve aktivnosti i da se zajedno borimo protiv gladi”.

Još jednom su, i u periodu darivanja, građani Srbije pokazali jedinstvo i humanost i za najugroženije sugrađane prikupili neophodne namirnice “.
Predsednice Banke hrane, Radmile Ivetić.

“U skladu sa našim obećanjem da budemo bolji komšija, kao i sa strategijom održivog poslovanja, trudimo se da pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Pored programa donacija i direktne pomoći, uključujemo i naše kupce u humanitarne aktivnost. Ovo je treća akcija ove godine sa Bankom hrane tokom kojih je prikupljeno više od 20 tona namirnica. Te količine nam ukazuju da su naši potrošači veoma motivisani da učestvuju, a veoma smo zahvalni svima koji su nam pomogli da pomoć stigne do onih kojima je neophodna”.

Uroš Radojević, u ime kompanije Delez Srbija.

Slike: https://www.facebook.com/foodbankbelgrade/posts/1538065222936938

28. decembar 2017.

Post a comment