Биоскопски репертоар за 2023. годину:

Документарни филм „Свети Јаков Тумански“

sveti jakov tumanskiДатум и време приказивања: 16. мај 2023. године од 20h. 

Синопсис: Документарни филм о животу Радоја Арсовића почиње у његовом родном крају, у Кушићима, недалеко од Ивањице. Дечак који од малена показује да је предодређен за школовање, доцније ће поћи стопама великих српских просветитеља. Филм показује кључне моменте његовог живота – школовање, рат, образовање и просветитељски рад, као и потоње монашење, страдање, и – након смрти, уздизање у Светост. Пре почетка пројекције гледаоцима ће се обратити Бошко Милосављевић, редитељ, сценариста и продуцент филма. 

Анимирани филм „Супер Марио браћа“

mario brosДатум и време приказивања: 18. мај 2023. године, од 18 часова. 

Синопсис: Филм „Супер Марио браћа“ је  рачунарско-анимирани   авантуристички филм  из 2023. године. Темељи се на франшизи видео-игара Mario коју је објавио Nintendo. Трећа је  филмска адаптација  ове франшизе, после  аниме филма  Супер Марио браћа: Велико спашавање принцезе Пич (1986) и  играног филма  Супер Марио браћа (1993).

филм „Изазов“

izazovДатум и време приказивања: 18. мај 2023. године, од 20 часова. 

Синопсис: Торакални хирург Евгенија Бељајева има месец дана да се припреми за лет до Међународне свемирске станице, где мора да оперише члана посаде. Хоће ли бити спремна за изазов? Може ли она превазићи своје страхове и несигурности? Да ли ће успети да изведе компликовану операцију у нултој гравитацији и да космонауту пружи шансу да се жив врати на Земљу?

17. турнеја ”Слободне зоне”

17 turneja slobodne zone

Филм „Прековремени рад“

prekovremeni radДатум и време приказивања: 25. април 2023. године од 20h

Синопсис: Џули затичемо у луксузном хотелу у Паризу, где као главна собарица ужурбано и педантно сређује апартмане у којима ноћ кошта вероватно више него што она зарађује одржавајући их беспрекорним. Филм чију режију потписује Ерик Гравел смешта Џули управо у тренутак националног штрајка јавних превозника и разговора за посао у струци на који је управо позвана. Почиње њена трка с временом, и ту лежи цео заплет: као у одличним акционим филмовима, ова драма је набијена темпом који потцртава све оне парадоксалне ситуације у којима се свака особа може наћи – како обезбедити себи нешто ако констатно морамо да остајемо у зони комфора да бисмо успели да преживимо?

Филм „Писање ватром“

pisanje vatromДатум и време приказивања: 20. април 2023. године од 20h

Синопсис: Снажан документарни филм о новинаркама у Кхабар Лахарији, јединој индијској новинској организацији коју воде искључиво жене. Синопсис: Жене Кхабар Лахарије, све из касте Далита („недодирљивих“), спремају се да покрену дигитално издање новина, иако многе немају струју код куће. Наоружане паметним телефонима, главна репортерка Мира и њен тим истраживачких новинарки суочавају се са неким од највећих проблема Индије – разоткривањем немилосрдне дискриминације жена и давањем гласова потчињенима у репресивном кастинском систему. Писање ватром бележи њихову задивљујућу одлучност док се међусобно оснажују и позивају на одговорност оне који су одговорни за неправду. Филм је савршено представио кастни систем у Индији, стар миленијумима, традицију, сексуално насиље над женама и корупцију.

Индиго Кристал

indigo kristalДатум и време приказивања: 04. април 2023. године, од 20h

Синопсис: Радња филма који се води слоганом “Није слобода да радиш све што хоћеш, слобода је да не радиш оно што нећеш” смештена је у Шапцу.Филм прати тридесетогодишњег Вука, који излази из затвора на условну слободу, уз претњу да ће бити враћен на издржавање затворске казне ако учини и најмањи прекршај. Вук покушава свој процес асимилације у друштво, међутим константно улази у ситуације које га враћају на стари живот. Његов лични крик за помоћ, уједно је и симболични генерацијски крик за разумевањем и покушајем да се врате на прави пут.

Mеда са севера

meda sa severaДатум и време приказивања: 04. април 2023. године, од 18h

Синопсис: Док се Норм труди да избалансира да буде краљ и отац, открива да му је круна украдена непосредно пре јубилеја северног светла! На путовању у живописни град Харбин, на које креће са својом породицом да би пронашао круну, Норм сазнаје колико је важно радити заједно са својом породицом у трагању за круном и спашавању Севера.

Злочин је мој

zločin je mojДатум и време приказивања: 09. март 2023. године, од 20h

Синопсис: Тридесетих година прошлог века у Паризу, млада и неталентована глумица без новца Мадлен Вердије оптужена је за убиство познатог банкара и продуцента. Уз помоћ најбоље пријатељице Полин, младе адвокатице, бива ослобођена оптужби.

Биоскопски репертоар за 2022. годину:

  1. Златни дечко
  2. Било једном у Србији
  3. Лето када сам научила да летим
  4. Тестамент
  5. Поцрвенела панда
  6. Зечја академија (немогућа мисијаја)
  7. Хоћу мужа
  8. Ноћ српског филма: Тома, Нечиста крв, Јужни ветар – убрзање
  9. Аги и Ема
  10. Куде баш у Лапово?!

Спецификација постојеће опреме за биоскопске пројекције – Културно-туристички центар „Стефан Немања” Лапово

Културно-туристички центар поседује следећу опрему за приказивање филмова:
1. Бело перфорирано пројекционо платно (стандардно перфорирано) мат бела боја , рефлексија 1.0, димензија 7,5×3,5 метара
2. SMART MOD 7A професионални биоскопски аудио процесор за репродукцију STEREO/DOLBY SR/A формата 1 комад
4. ACS-AMK-050 мониторин Активна мониторска контрола са интегрисаним појачивачем 30W 1 комад
5. ACS-TT-6002 биоскопски професионални аудио појачивач снаге 2x600W/4 ohms 2 комада
6. ACS-TT-302 биоскопски професионални аудио појачивач снаге 2x300W/4 ohms 1 комад
7. EV SUBWOOFER-DT2 биоскопска звучна кутија за репродукцију ниских учесталости SUBWOOFER 800W/4E конструкција:
LF 2×15 inch BASS/BASS Reflex System
8. EMINENCE SURROUND DTE-1 биоскопска звучна кутија за репродукцију звучних ефеката са филма 120W/4Е 8 комада
9. X-WAWE DVD PLAYER плејер за репродукцију музике у аудио и MP3 формату