Позоришне представе у 2023. години:

Mонодрама „Деспот“

plakat despot
Датум и време приказивања: 17. мај 2023. године, од 12,30 часова. Улаз: бесплатан.
Текст приредио и казује Александар Јеленић. Режију потписује Милић Јовановић глумац Књажевско-српског театра из Крагујевца.

У продукцији Удружења фестивала дуодраме из Тополе урађена је историјска монодрама „Деспот“ о  животу и делу деспота Стефана Лазаревића, која дочарава величанствену и сложену судбину деспота Стефана Лазаревића, као по свему јединствене личности српске историје. У неколико сценских минијатура, недвосмислено постављених као историјска, духовна и интимна раскршћа младог кнежевића и будућег владара, гледалац има прилике да наслути унутрашњу борбу која претходи историјским изборима Стефана Лазаревића, али и раскош и замах српске уметничке и духовне ренесансе на почетку петнаестог века.

predstava despot

„Сантиаго од мора“santiago

santiago
Датум и време приказивања: 30. март 2023. године од 18,30h

Представа је креирана по мотивима из истоименог анимираног филма, а прати Сантиага „Сантија” Монтеса, храброг и оптимистичног гусара од осам година, који креће у одважна спашавања, потрагу за благом и чува океане. Санти и његови најбољи другови плове морем на величанственом броду “Ел Браво”, користећи своју интелигенцију, гусарске вештине и морални компас како би заштитили свој дом. Сантиаго проналази мапу са благом чувеног капетана Калавере, али шкриње са благом хоће да се докопа и Бони Коска, зла унука чувеног гусара Црнобрадог. На крају, благо бива пронађено, а благо су, као у свакој доброј гусарској представи, наша деца.

„Љубавни времеплов 2“

ljubavni vremeplov
Датум и време приказивања: 28. март 2023. године од 19h

“Љубавни времеплов 2” је кабаретска представа, у којој две глумице – Милица Јанкетић и Весна Станковић, приповедају приче о великим љубавима значајних људи српске историје. Представа почиње причом о сликарки и књижевници Мини Караџић, ћерки Вука Стефановића Караџића, која је волела песника Бранка Радичевића. Приповеда се о великом књижевнику и лекару Лази Костићу и његовој Швабици, затим о Јовану Дучићу и његовим бројним љубавима, о чувеном сликару Паји Јовановићу и његој музи Муни, о песникињи Аници Савић Ребац и њеном удварачу Милошу Црњанском, о Меши Селимовићу, ванвременском песнику Васку Попи, глумцима Оливери и Радету Марковићу и завршава се причом о великој љубави између још двоје глумаца – Свјетлане Кнежевић и Мише Јанкетића. У представи се уживо, уз пратњу на клавиру изводе музичке нумере, аутентичне, из периода кад се приче и одвијају, а заступљено је и доста поезије самих песника, о чијим животима се прича.

Позоришне представе у 2022. години:

Jесење дане и вечери резервишите код нас. Нека буде магична, бајковита и весела јесен…
УСКОРО!
Представа “Бедеми ћирилице”, 
Представа кабаретског типа “Љубавни времеплов” (Позоришна продукција “Балкан нови покрет”, Београд), 

Луткарска представа “Девојка цара надмудрила” (Позориште лутака “Пинокио”, Београд), 

“Магична комедија” (Мађионичар Страхиња) 

„Позови ме ради прељубе“

pozovi me radi preljubeКао што рекоше: “Смех и радост живљења је оно што нам је данас најпотребније”.

Љубитељи позоришта уживали су 8. априла 2022. године у урнебесној комедији “Позови ме ради прељубе” коју су на нашој сцени извели талентовани глумци и пријатељи из позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ КПЦ-а Петровац на Млави.

Ово драмско дело писаца Реја Кунија, познатог као “краљ фарсе”, и Џона Чепмена, режирао је Бранислав Недић, драматург и дугогодишњи управник крушевачког позоришта.

„Ухваћен у мрежу“

uhvaćen u mrežuПублика је 20. априла 2022. године  била у прилица да погледа представу “Ухваћен у мрежу” у извођењу глумаца ГП “Театар 91” из Алексинца и аплаузима награђивала одличну глуму на сцени.

Стенли је био у великим мукама, због двоструког живота најбољег пријатеља. Али, изборио се сјајно са свим заврзламама. Вечерња доза смеха.

“IТ`S MY LIFE”

tatrino teatrićМладост је срећна. За њу постоји будућност. Лепота. Са вршњацима је најлелше. Посебно када глуме за своје другаре.

Наш поклон малим и великим матурантима Основне школе “Светозар Марковић” у Лапову.

Драги и сјајни пријатељи из Центра за културу “Масука” из Велике Плане, “Теaтрино Театрић” били су гости са дечјом представом “IТ`S MY LIFE” 20. маја 2022. године, дочаравши  животе ученика и њихових изазова у одрастању.

„Бајка о позоришту“

bajka o pozorištuИако, насловљен као бајка, овај комад је много више повезан са стварношћу од бајки које знамо. Породица и њене вредности као тема, прича о нашем времену и наравима, стању у култури и позоришту, на нушићевски начин. Права доза хумора, без претеривања.

По тексту Владимира Ђурђевића и редитеља Душка Ашковића, Позориште „Раша Плаовић“ Уб.

„Нека буде шта буде (само да је мушко)“

neka bude šta budeЗа отварање нове позоришне сезоне у Лапову, Културно-туристички центар „Стефан Немања“– Лапово одлучио је да 11. септембра 2022. године својој публици понуди комедију „Нека буде шта буде (само да је мушко)“ са популарним глумцима Сандром Бугарски и Владаном Савићем.

Обоје су симпатије широке публике стекли играјући у серији „Игра судбине“, па је и лаповачнка публика, после спроведене анкета, рекла да би их радо видела и на позоришним даскама.

Топла људска прича о двоје супружника који већ дуго покушавају да обезбеде потомство, уз све перипетије које сналазе наше „мале људе“, сажета је у ову дуодраму. Иако је комедија пуна елегантног хумора, обилује и озбиљним драмским моментима који публику доводе до суза.

Сандра Бугарски је глумица Београдског драмског позоришта, а Владан Савић, који потписује текст и режију представе, је члан позоришта на Теразијама.