8.10.2022.
 
Радује нас да деца имају лепе снове.
 
Ту смо да снове заједно градимо. 
 
Зрно знања и причу о Моцарту, чудесном дечаку у свету музике, његовим сновима, таленту и стварању данас су на музичкој радионици пренеле и испричале Весна Милић наставница клавира и Дејана Банковић наставница солфеђа ОМШ “Божидар Трудић” – С. Паланка, одељење у Лапову.
 
Један од Моцартових најпознатијих објашњења саме музике гласи: „Музика није оно што се препознаје у нотама, него у тишини између нота“. Тврди се да је „писао музику“ пре него што је научио да пише речи.
Љубитељи музике, родитељи и деца уживали су у упознавању музичког света. Захваљујемо се васпитачици ПУ “Наша младост” – Лапово, Весни Маринковић на подршци у реализацији радионице. 
 
А снови… оствариће се. 
 
7.10.2022.
Радује нас да су деца даровита.
Ту смо да таленте негујемо. 
На креативној радионици “Објективом у свет илузије” деци је представљено како се организује редакција, уређују вести, припрема репортажа и осмишљава концепт забавног програма. 
Наш кутак је био обликован у телевизијски студио. Вредан и домишљат Дејан Ивановић се потрудио да сваки детаљ буде на свом месту, а Славица Петковић за сјајну и забавну атмосферу. 
Хвала вам.