„Беле покладе“

Дружионицом “Делимо пријатељство” обележили смо Беле покладе. И како другачије, него сплетом народних игара, песмом, музиком и малом журком за најмлађе.

Време на право пријатељство не утиче.bele poklade Када се прави пријатељи сретну након неколико година, они се осећају као да су се јуче срели. И ми смо се срели са Белим покладама и тај сусрет нас је обрадоваo, тe смо решили да вам дарујемо радост, осмехе, инспирацију и пошаљемо поруку да “пријатељства треба делити”.

Посебно се захваљујемо:

– Културно уметничком друштву “Лапово” на представљању нове генерације играча која ће својим играчким умећем створити препознатљив израз у визуелном смислу. Чувари традиције дуге тридесет година пружили су посетиоцима сплет народних игара.

– Позоришно филмском атељеу “Студио Д” на пројекцији забавног видеа о обичајима поводом Белих поклада, у режији Дејана Ивановића.

– Музичком саставу “Одигитрија” на предивном извођењу старих народних песама “Маријо, ћеро, мори” и “Чије је оно девојче”.

– Талентованом Михајлу Петровићу са изведбама на хармоници.

„Цветање среће“

Дан за инспирацију, опуштање, покретање лепих успомене и расположења. Решили смо да унесемо свежину.

Цвеће је, попут људи, великодушно за добро и, пружајући нежност људима, цветају и греју срца. Што је више времена потребно, љубав је дубља.

Cрца су била испуњена, топлином и љубављу вредних женa и чланица УЖ „Моравске шаренице“ Лапово.

„Васкршњи базар“

vaskršnji bazarНашим малим штандом придружили смо се “Васкршњем базару”.

Чини нам се да трг није био толико шарен као данас.

Радост је делити срећу и хуманост.  Васкрс је симбол наде, обнове и новог живота. Уживајте у предстојећим празницима са најдражима, јер је тада срце пуно.