Сплет уметности и илузије

studio d

“studio D” је основао Дејан Ивановић и постоји дужи низ година. 
Своја креативна изражавања, најпре је обликовао у две хумористичке емисије кратких форми: “Пацијенти питају” и “Кафана код Пироћанца”.
 
Као самостални уметник-глумац, Дејан Ивановић се безусловно одазива свим културним и хуманитарним дешавањима, не само у оквиру КТЦ-a “Стефан Немања”, већ и у другим установама, удружењима: Културни центар “Доситеј Обрадовић”- Баточина, Књижевни клуб “Душан М. Дачић” у Багрдану, Књижевни клуб “Миодраг Петровић” – Баточина.
 
Прекретница у стваралаштву Дејана Ивановића постаје гостовање на хуманитарном концерту “За живот маме” који је одржан у КТЦ-у “Стефан Немања”, када одлучује да у мају 2019. године оформи позоришну групу под називом “Путујуће позориште Ивановић” и режира представу “Кумова женидба”, а све са циљем да се донирају средства за потребе лечења наше суграђанке Марине Богосављевић.
 
Како позориште није имало своју матичну кућу, представа је припремана у приватном стану Ивановића, и већ 2. јуна 2019. године доживела премијеру у пуној сали КТЦ-a “Стефан Немања”.
 
Упоредо са реализациом позоришне представе почиње и снимањем документарног играног филма “Слатински извор, пламен вечне љубави”. Филм је приказан 4. августа 2019. године. Подршка локалне самоуправе општине Лапово допринела је незаборавни ужитак посетилаца приликом премијере филме. Мотивацију филму пружили су вокални солисти Зоран Ђорђевић и Гоца Вучковић; глумац Тома Трифуновић, као и глумци Нишког народног позоришта Ивана Недовић и Мирољуб Рики Недовић.
 
“studio D” је до сада снимио и емитовао пет филмова: “Пламен вечне љубави”, “Кумова женидба”, “Последња станица”, “Бела вила” и “Куде баш у Лапово”.
 
Након успешне биоскопске премијере филма “Пламен вечне Љубави” у септембру 2019. године “studio D”, на предлог тадашње директорке Дејане Банковић, добија просторију у КТЦ-у “Стефан Немања” и наставља свој рад под новим називом – Позоришно филмски атеље “studio D” КТЦ-а “Стефан Немања”.
 
Лепезу хуманости и добричинства студио је раширио организовањем два концерта: “Лапово има душу” и “Лапово срцем из пепела”.
 
Такође, и две музичко-забавне емисије поводом Св.Трифуна – “Вино и песма” и поводом Дана жена (8.март) – “Теби мајко мисли лете” које су премијерно приказане у сали биоскопа КТЦ-а “Стефан Немања”.
 
 
Богатство рада и љубав према седмој уметности студио је преточио и у документарце, репортаже и дечје емисије попут “Новогодишња честитка”, “Божићна честитка”, “Причам ти причу”.
 
Захвалнице за допринос култури општина Лапово je доделила 2020. и 2022. године.
 
Поред електронских медија, рад и резултате “studia D” прате и данас штампане дневне новине и локалне публикације.
Циљ je да презентује своје место, Лапово пружајући прилику сваком човеку да покаже креативност и таленат.
 
У оквиру Дечје недеље “studio D” ће започети своју прву радионицу – “Објективом у свет илузија” на којима ће деца упознати начин стварања инспирације у седмој уметности.